Vene varicoase: tratamente minim-invazive eficiente

Venele varicoase reprezintă o problemă comună, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Această afecțiune poate fi inestetică și inconfortabilă, dar există numeroase tratamente minim-invazive eficiente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea aspectului pielii. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai eficiente opțiuni de tratament minim-invaziv pentru venele varicoase.

Ce Sunt Venele Varicoase?

Venele varicoase sunt vene dilatate, care devin vizibile sub suprafața pielii. Acestea se dezvoltă atunci când valvele din interiorul venelor nu funcționează corect, permițând sângelui să stagneze și să se acumuleze în vene. Această acumulare de sânge face ca venele să se dilate și să devină vizibile ca niște cordoane sau bucle.

Tratamente Minim-invazive Eficiente pentru Vene Varicoase:

 1. Scleroterapia cu Spumă: Această procedură implică injectarea unei spume speciale în venele varicoase. Substanța din spumă irită interiorul venelor, determinându-le să se închidă și să se resoarbă treptat. Scleroterapia cu spumă este eficientă în tratarea venelor varicoase mai mici și este minim invazivă.
 2. Laser sau Terapie cu Unde de Radiofrecvență: Aceste tehnici implică utilizarea luminii laser sau a undelor de radiofrecvență pentru a încălzi și a închide venele varicoase. Aceste proceduri sunt efectuate prin intermediul unor catetere subțiri introduse în vene și sunt eficiente în tratarea venelor varicoase mai mari.
 3. Ablarea cu Laser Endovenos (EVLA): Ablarea cu laser endovenos este o procedură care utilizează un laser pentru a închide venele varicoase mari. Un laser este introdus printr-un cateter în vena afectată, iar căldura generată de laser determină închiderea venei. Această tehnică este eficientă în tratarea venelor varicoase mari ale picioarelor.
 4. Chirurgia Mini-flebectomiei: Această procedură minim invazivă implică îndepărtarea fizică a venelor varicoase mici prin intermediul unor incizii mici. Acest lucru se face sub anestezie locală și necesită doar câteva puncte de sutură.
 5. Terapia cu Aburi (Steam Vein Sclerosis): În această procedură, un cateter special este utilizat pentru a introduce abur în vena varicoasă. Aburul închide vena și ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în picior. Această metodă este minim invazivă și are un timp de recuperare scurt.

Când Să Căutați Tratament pentru Venele Varicoase:

Nu toate venele varicoase necesită tratament. Cu toate acestea, ar trebui să căutați ajutor medical dacă:

 • Venele varicoase provoacă durere sau disconfort.
 • Pielea de deasupra venelor varicoase devine roșie, inflamată sau sângerândă.
 • Dezvoltați cheaguri de sânge în venele varicoase (tromboflebită).
 • Aveți ulcerații venoase sau modificări ale culorii pielii în zona venelor varicoase.

Prevenția Venele Varicoase:

Există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a reduce riscul dezvoltării venelor varicoase sau pentru a preveni recidivele după tratament:

 1. Mențineți-vă greutatea sub control: Excesul de greutate poate pune presiune suplimentară asupra venelor.
 2. Faceți exerciții regulate: Activitatea fizică stimulează circulația sângelui și întărește mușchii de la nivelul picioarelor.
 3. Evitați statul prelungit sau statul pe scaune: Ridicați-vă și faceți mișcare în mod regulat dacă trebuie să stați mult timp.
 4. Folosiți compresie: Ciorapii de compresie pot ajuta la menținerea sângelui circulant eficient în picioare.

Concluzie:

Venele varicoase pot fi inestetice și inconfortabile, dar există numeroase tratamente minim-invazive eficiente disponibile. Dacă aveți vene varicoase și sunteți interesat de tratament, consultați un specialist în flebologie sau un chirurg vascular pentru o evaluare și pentru a discuta opțiunile de tratament potrivite pentru dumneavoastră. Cu ajutorul acestor proceduri, puteți recâștiga aspectul și confortul picioarelor dumneavoastră.

Recommended For You

About the Author: Redacția

Redacția I Love Popești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *