Dr. George Jinescu despre tratamentul varicelor cu laser

Varicele sunt o problemă comună, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Această afecțiune se manifestă prin dilatarea și înfășurarea venelor, în special în zona picioarelor. Din fericire, există mai multe opțiuni de tratament disponibile, iar una dintre cele mai inovatoare și eficiente metode este tratamentul cu laser. Dr. George Jinescu, un medic specialist în chirurgie vasculară, ne oferă o perspectivă asupra acestei tehnologii și a beneficiilor sale în tratamentul varicelor.

Ce Sunt Varicele?

Varicele reprezintă vene dilatate și înfășurate, care apar în mod obișnuit la nivelul picioarelor. Acestea pot provoca simptome neplăcute, cum ar fi durere, senzație de greutate, mâncărime sau chiar sângerări. Cu timpul, varicele pot deveni mai pronunțate și pot duce la complicații precum ulcerul venos.

Tratamentul Varicelor cu Laser: Cum Funcționează?

Tratamentul varicelor cu laser, cunoscut și sub denumirea de terapie cu laser endovenos (EVLT), este o procedură minim invazivă care vizează venele varicoase. Iată cum funcționează:

  1. Evaluarea Preliminară: Înainte de procedură, pacientul este evaluat cu atenție pentru a determina gravitatea varicelor și pentru a stabili dacă tratamentul cu laser este potrivit pentru cazul său.
  2. Anestezie Locală: Pacientul primește o anestezie locală în zona de tratament pentru a reduce disconfortul.
  3. Introducerea Fibrei Laser: Prin intermediul unei mici incizii, o fibră optică subțire este introdusă în vena varicoasă.
  4. Emiterea de Energie Laser: Când fibra este poziționată corect, laserul emite energie care generează căldură și închide vena afectată.
  5. Reabsorbția Venei: După tratament, vena varicoasă se închide și este gradual reabsorbită de către organism.

Beneficiile Tratamentului cu Laser, conform Dr. George Jinescu:

Dr. George Jinescu subliniază numeroasele avantaje ale tratamentului varicelor cu laser:

  1. Non-invazivitate: Tratamentul cu laser este minim invaziv, ceea ce înseamnă că nu este necesară o intervenție chirurgicală majoră. Inciziile sunt mici, ceea ce reduce riscul de complicații și timpul de recuperare.
  2. Eficiență: Tehnologia laser poate viza precis vena varicoasă și poate închide eficient vena afectată, ceea ce duce la îmbunătățiri semnificative în simptomele varicelor.
  3. Timp Redus de Recuperare: Pacienții se pot întoarce la activitățile lor obișnuite într-un timp relativ scurt după procedură.
  4. Efecte Secundare Minime: Efectele secundare ale tratamentului cu laser sunt minime și includ înroșirea sau umflarea temporară la locul procedurii.
  5. Rezultate Durabile: Tratamentul cu laser are rezultate durabile, cu o scădere semnificativă a riscului de recidivă a varicelor.

Cine Este Candidat pentru Tratamentul cu Laser?

Tratamentul cu laser este potrivit pentru mulți pacienți care suferă de varice, dar nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Pacienții cu varice mai severe sau cu alte probleme vasculare pot necesita alte tipuri de intervenții. Dr. George Jinescu subliniază importanța unei evaluări medicale detaliate pentru a determina cea mai potrivită opțiune de tratament pentru fiecare caz în parte.

Concluzie

Tratamentul varicelor cu laser, așa cum îl prezintă Dr. George Jinescu, oferă o modalitate eficientă și minim invazivă de a aborda această problemă comună. Cu beneficiile sale notabile și rezultatele durabile, terapia cu laser endovenos reprezintă o opțiune atractivă pentru cei care doresc să își îmbunătățească sănătatea vasculară și aspectul picioarelor. Cu toate acestea, este important să discutați întotdeauna cu un medic specialist înainte de a lua o decizie cu privire la tratamentul varicelor pentru a vă asigura că alegeți cea mai potrivită opțiune pentru situația dvs. specifică.

Recommended For You

About the Author: Redacția

Redacția I Love Popești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *